5 Интересни факти за входните врати

Блог

Най-високата врата в света
5 Интересни факти за входните врати
Оценете

1. Най-старата в света врата е в Швейцария

Според National Geographic най-старата врата в света е била открита от археолози в Цюрих, Швейцария. Тази врата е намерена на място за евакуация и изненадващо е направена от дърво. Вратата е датирана с помощта на метода на дървесния пръстен и се счита, че вратата е на 5,100 години. Време за замяна? Просто може би!

2. Най-голямата в света врата е собственост на НАСА

Когато сте компания като НАСА, тя е голяма или се прибира у дома. Най-големите врати в света се намират в сградата за сглобяване на превозни средства на НАСА, която е била използвана за сглобяване и пускане в експлоатация на американски ракети-носители от 1968-2011. За отваряне и затваряне на вратите отнемат цели 45 минути.

Въпреки това през 2015 г. Минесота викингите заявиха, че вратите им са най-големите врати в света. Вратите варират от 75 фута до 95 фута. Тези врати се използват като вход от западната страна на стадиона.

Според Световните рекорди на Гинес най-високата револвираща врата е с размери 15 фута и 9 инча и е в хотел Novotel Citygate Hong Kong в Тун Чунг, Хонг Конг.

3. Има суеверия, свързани с врати

Ако сте суеверен тип, може да искате да вземете под внимание. Има няколко суеверия, включващи врати, включително:

• Не е късмет да влезете в къща, която обитавате от задната врата.

• Посетителите трябва винаги да се отклоняват от същата врата, в която са влезли, за да предотвратят лош късмет.

• Носете хляб и сол, когато влезете в нов дом. Това предпазва злите духове.

4. Сънувате вратите? Ето какво означава това

Ако сънуваш врата, тя символизира шанс да направиш нещо различно. То може също да представлява преход от една част от живота Ви към друга.

5. Обичате ярки цветни врати? Благодарете на ирландците

Смята се, че ирландците започват тенденцията да рисуват входни врати с ярки цветове. Историята е, че известният писател Оливър Сейнт Джон Гогарти е нарисувал вратата си ярко зелена. Това е, за да му помогне да намери пътя към дома, когато е бил пиян. Друг съсед боядиса вратата си в червено, така че Гогарти да не почука.

Други истории твърдят, че боядисването на вратите с ярки цветове е просто опит да се разделят съседите, точно както днес.

Сега, след като знаете историята зад света на вратите, може би ще дойдете да оценявате малко повече. Ако вашата врата ви прави лоша услуга, независимо дали по отношение на производителност или естетика, свържете се с Universal Windows Direct днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

©2018 Блиндирани Врати.