Важни характеристики при избор на надеждна блиндирана врата

Блог

White Front Doors

Едно от най-важните неща за дома ни е той да е защитен. Изборът на подходяща входна блиндирана врата може би ще бъде труден. Чрез нея вие подчертавате отношението към дома Ви.

Често в ежедневието се случва нечий дом да бъде ограбен, затова трябва добре да проверим и да видим най-добрите варианти за защита на жилището ни, а именно блиндирана входна врата. Преди да тръгнем да обикаляме по магазините първо трябва да определим с какъв бюджет разполагаме. След като си набележим моделите врати, които ни харесват трябва да проверим техните характеристики – дали имат шумо и топло изолация, дали имат допълнителна заключваща система и придава ли крилото допълнителна защита при затворено положение.

Също така трябва да проверим дали има пасивни шипове, които влизат в касата при затворено положение на вратата. Касата трябва да бъде солидна и здраво захваната за зида, така се увеличава издръжливостта на вратата против разбиване. Другото важно нещо е да открием цвят, който може да съчетаем с интериора.

На пазара се предлагат доста различни по характеристики врати. Тези, на които ще се спрем са два: входни блиндирани и входни метални врати. Важно е да разберем дебелината на крилото, колко сантиметра е, какъв е пълнежа дали е полистирен или минерална вата. Другото важно нещо е да обърнем внимание на самото заключване, ако има второ заключване, дали то е независимо. Трябва да се съобразите и с това какви са вашите размери и дали имате възможност да къртите или да подзидвате отвора ако не се предлага врата във вашия размер. Ако има вариант вратата ви може да е поръчкова и да е с размер и цвят по ваше желание.

Бюджетен вариант за входна врата

Входните метални китайски врати също са добър избор и бюджетен вариант. При тях пълнежа е тип „пчелна пита”, което като предимство е топло и шумоизолиращо. Крилата са изработени от метални листове, които допълнително са оребрени отвътре-гарантиращи здравината им.

Всяка една входна врата притежава своя чар и обаяние. Въпрос на личен избор е каква врата ще изберем. Внимателно трябва да подходим в избора си, да се посъветваме и да прегледаме какво се предлага на пазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *