Важни моменти при вземането на размери за блиндирани врати

Блог

Блиндирана врата

При блиндираните врати:

Когато вече сте наясно с модела на вратата, вземате мерките. Височината и широчината се мерят от външния край на касата, понеже тя ще бъде премахната, освен в редки случаи, когато в старата каса се монтира нова каса. При турските врати е важно да съобразим, че има перваз от двете страни и да проверим дали има място за него. Когато няма място за перваз от едната страна, е възможно с допълнително изкъртване да преместим вратата, като понякога може дори да оставим част от старата каса, за да се използва като зъб. При самото измерване е много важно да обърнем внимание на широчината на зида и да проверим дали избраната блиндирана врата ще е подходяща. Когато има денивелация от страната на крилото е важно да знаете, че перваза е статичен и няма да я обере. Ако желаете да изкъртите сами старата каса и да подготвите отвора, трябва да сте наясно, че первазът не може да бъде отрязан, за да се съобразят с него при изкъртването. Ако въпреки всичко настоявате или нямате друг начин за монтаж, первазът ще бъде изрязан.

ВАЖНИ ОСОБЕНОСТИ ПРИ ОРАЗМЕРЯВАНЕ:

1. При съществуващи каси, трябва добре да прецените дебелината на съществуващата каса, ако трябва да се демонтира перваз, за да се установи точния размер на строителния отвор.

2. Когато се налагат корекции по отвора от монтажната група, то се вписват съответните допълнителни услуги и цените за тях. Ако ще е от Вас, като текст подробно описваме какво ще извършите и вписваме ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИТЕ РАЗМЕРИ в съответната графа на работната карта. ВАЖНО е да си подготвите отвора по зададените параметри. Разбира се, това е препоръчително и няма задължаващ характер.

3. Ако планирате да правите корекции по отворите /гипсокартон, плочки, мазилки и т.н./ трябва да сте наясно, че ако извършвате подобни корекции е задължително отново да бъдете посетени за размер след извършването на корекциите. В обратен случай, при пропаднал монтаж, дължите неустойка.

Блиндирана врата

4. Проверете  подовото ниво, има ли готов под, има ли денивелация. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да се монтират блиндираните врати при готови подови настилки и поставени преходни лайсни /ако ще има такива/, за да може монтажната група да е максимално прецизна при нужда от подрязване на крилото или касата.

5. При по-силни кривини по стените след монтаж е твърде възможно да има известно отзяване на перваза към стената и съответно да се наложат допълнителни довършителни дейности за клиента.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *