Дървени или блиндирани врати ?

Блог

входна врата

Надеждност, топлоизолация, устойчивост на взлом, красота. Броят на изискванията към входните врати може да достигне до няколко десетки. В крайна сметка, именно тази мебел е един вид бариера за всяка къща и всъщност прави личното ни пространство лично. Голямото разнообразие от входни врати, както дървени, така и блиндирани, затруднява избора на днешния купувач. Най-често, без да знаем достойнствата на даден продукт, ние осъществяваме покупка, която не отговаря напълно на нашите очаквания. По отношение на избора на такива интериорни елементи е много важно да се ръководите от технически характеристики, като не забравяте за естетическите. Ако не можете да изберете коя врата да закупите, тогава след като прочетете този материал, ще се запознаете с техните предимства и недостатъци, определено няма да има съмнения.

Дървени и блиндирани врати: предимства и недостатъци

Към днешна дата много експерти смятат използването на дървени врати като входни врати за неподходящо, въз основа на опасността от пожар, здравина, защита и други характеристики. Но блиндираната врата, според експерти, е по-способна да отговори на съвременните експлоатационни изисквания. Като се има предвид, че всеки купувач се грижи за собствената си безопасност, дървените изделия като входна защита са рядкост днес. Те са сравнително лесни за разбиване и няма да могат да спрат крадец, който иска да влезе в апартамента. Тоест, основната причина за предаването на позициите са ниските параметри на устойчивост на взлом в сравнение с блиндирани. Но дървената врата има специално предимство – тя винаги ще изглежда красива. Това е интериорен елемент, изработен от естествен и екологичен материал. Освен това правилната обработка гарантира на такива врати издръжливост, устойчивост на външна среда, лекота и много други, определено добри характеристики.

Дървена занаятчийска входна врата

От друга страна, блиндирана врата вече е сериозно ниво на лична сигурност. Много е трудно да се отвори такъв продукт, а ако има добри ключалки, е почти невъзможно.

Още ползи:

  • Гаранционни ползи. За някои модели врати се предоставя гаранция до 5 години.
  • Терморегулация. Производствената индустрия не стои на едно място, така че съвременните врати се затварят много плътно, не пропускайки топлина през лятото и студ през зимата.
  • Издръжливост. По повърхността на блиндираните врати, изработени от висококачествени материали, не се образуват вдлъбнатини. Дори при грубо боравене с продукта. Например навика да затръшват вратите. Те показват стабилност и демонстрират висока производителност.
  • Пожароустойчивост. Правилно обработеният метал не гори и дори не се топи, предпазвайки къщата от проникване на огън и предотвратявайки възможни повреди.
  • Естетика. Ако някой смята, че естествените материали изглеждат по-добре в декорацията на дома, тогава все още не знаете, че блиндираните врати също могат да бъдат достойни. Най-често срещаният начин за декориране на такива продукти е облицовката с MDF панели. С висококачествено изпълнение такива врати изглеждат толкова естествени както по цвят, така и по текстура, че понякога е много трудно да се разпознае какъв вид материал е използван. В същото време по отношение на дизайна се демонстрира отличния вкус на своя собственик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *