5 важни неща при избора на блиндирана врата

Блог

Момиче с червена рокла и момче с цветя пред бяка врата украсена с венец

При всяка покупка има необходим набор от информация, която трябва да бъде уточнена, това важи и за вратите. Ето, няколко значими въпроса, които да Ви служат за опорни точки, когато се насочите към избор на блиндирана врата за дома си. Отговорете си на тях, за да имате яснота при евентуална поръчка.

На какви атмосферни условия ще бъде изложена вратата?

Факторът, външни атмосферни въздействия е важен, защото живеем в страна с 4 сезона. Знаем, че те са колебливи и често се променят. От известно време на пазара се предлагат вече блиндирани врати с UV предпазващо покритие, които се монтират по предназначение, а именно на къщи. По ниската стойност на този параметър, означава по-висока способност за защита. Блиндираните врати, които са предназначени за подобен тип среда, имат UV защита от 0,6 до 1,0. Това предимство на покритието е доста важно, понеже Ви гарантира добър външен вид години наред. Вземете под внимание местоположението на къщата – ще бъде ли подложена на пряка слънчева светлина или ще има надстройка /козирка/. Ако сте решили вратата да е в тъмен цвят е особено важно тя да е подсигурена с тази характеристика. Една тъмна врата, която е изложена на пряка слънчева светлина, с времето избледнява.

Каква е дебелината на крилото на вратата?

Една входна врата, за да е достатъчно стабилна и с добра изолация, то тя трябва да бъде с по-дебело крило. Тогава тя е и доста по-здрава, изолира още по-добре и дава завидно ниво на сигурност. Също така чрез нея постигате намаляване на звука, идващ отвън.

Как работи заключващата система и дали Ви удовлетворява?

При избора на врата не подценявайте начина на работа на заключващата система, която е от съществено значение за опазване на имота Ви. За цялото заключващото устройство е добре да бъдете насочени от специалист, който да Ви консултира обективно. Ключалката и болта, от цилиндъра до корпуса – абсолютно всичко трябва да бъде обект на проучване от Ваша страна. Заложете на повече ключалки, пасивни и активни шипове и бронировки. Всичко това предлагат съвременните блиндирани врати.

Каква е гаранцията при експлоатация на вратата?

През целия ден вратата е тази, която се използва непрестанно – отворя се, затваря се, понякога се блъска от течения или пък е изложена на не добри условия. Тя е постоянно в експлоатация. Ползването на една входна врата продължава доста години и то трябва да бъде безпроблемно. От тук следва, че трябва да има достатъчно дълга гаранция.

Каква е границата на бюджета Ви?

Поставете си лимит за цената, след като проучите добре най-важните характеристики на блиндираните врати, съобразявайки ги с Вашите нужди. По-добре изчакайте, но си купете здрава и качествена входна врата, отколкото да заложите на евтин модел, правейки компромис.

Разнообразието, което ни предлагат производителите и търговците на врати днес е голямо. Перфектният избор е не най-евтиният модел, нито най-скъпият, а този който покрива всички Ваши очаквания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *