5 грешки, които се допускат, когато се избира входна врата

Блог

Проблеми с входни врати

Изборът на врата, която перфектно да пасва на Вашия дом е трудна задача. Входната врата се явява фокусна точка на всяко жилище, така че със сигурност ще искате тя да бъде зашеметяваща. Ето и кои са най-често срещаните грешки, които се допускат по време на избирането ѝ.

1. Избор на неправилен материал при излагане на вратата на външни условия

Важно е входната врата да изглежда добре и да поддържа „нов” външен вид на жилището Ви години наред. За да избегнете избора на материал, който е неподходящ и евентуално ще скъси живота на вратата, ще трябва да обмислите следните въпроси:

  • На какви метеорологични условия ще бъде изложена вратата?
  • Има ли пряка слънчева светлина всяка сутрин или следобед?
  • Над вратата ще има ли покрив и ако няма, то на какви метеорологични условия ще бъде редовно подлагана?

Всеки материал има своите плюсове и минуси, следователно трябва да се прегледат внимателно преди покупка.

Ръководство при закупуване на входна врата

2. Използвате неправилен метод за монтиране

Изборът на входна врата включва повече от това само да решите как ще изглежда. Трябва да сте убедени, че монтажът ще бъде коректен. Ако сами ще извършвате тази дейност, трябва да знаете, че много проблеми възникват от монтирането на нова врата в стара конструкция. Прецизното вземане на размери на строителния Ви отвор няма да гарантира безопасна работа. Най-добрият съвет, който можем да Ви предложим, е да се доверите на квалифицирана монтажна група, която да извърши монтажа вместо Вас. По този начин ще сте спокойни, че всичко ще е наред при поставянето ѝ.

3. Не правите достатъчни проучвания

Закупуването на нова врата може да бъде вълнуващо, но и смущаващо. Много често се отделя малко или никакво време в проучване на пазара. Това може да доведе до вземане на импулсивно решение и цялостен лош избор. Колкото повече се информирате, преди да вземете окончателно решение, толкова по-добри резултати ще постигнете. Започнете с тези задачи:

  • Направете списък с това, което харесвате и НЕ харесвате;
  • Определете си бюджет;
  • Определете си времева рамка за закупуване и монтаж;
  • Запознайте се с нивото на уменията си и определете дали Вие сами ще се справите с монтажа или ще потърсите професионална помощ.

След това получете препоръки от семейството или приятели, потърсете интернет сайтове или търговски обекти, но най-важното е да се консултирате със специалист по врати. Помислете за всички възможности, след това намалите избора си, като елиминирате вратите, които не отговарят на установените от Вас критерии.

входна врата

4. Изборът, който сте направили не съвпада с архитектурния стил на дома Ви

Не е необходимо да сте интериорен дизайнер, за да оцените архитектурния стил на Вашия дом. Точно като сол и черен пипер, нож и вилица, и Ин и Ян вървят заедно, важно е изборът Ви на входна врата да съответства на архитектурата на жилището Ви.

5. Избор само въз основа на цената

Разбира се, това е един от важните фактори при избор на входна врата. Но решението Ви не трябва да се основава единствено и само на цената. Това ще ограничи избора Ви или ще доведе до грешен такъв.

Не правете тези обичайни грешки, когато търсите идеалната си врата, за идеалното си жилище. Все пак тя ще бъде доста дълго време с Вас и ще Ви представя, да не забравяме, че е първото нещо, което гостите, комшиите или дори случайно преминаващи по улицата хора ще я видят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

©2018 Блиндирани Врати.