Инструкции за експлоатация и поддръжка на входни врати

Блог

сива метална входна врата
Инструкции за експлоатация и поддръжка на входни врати
Оценете

Сменили сте старата дървена врата с нова. Най-вероятно сте преживели тази травма да обикаляте по всички магазини в града, за да намерите най-подходящия за вас модел. Доволни от новата си придобивка, обаче седейки спокойно вкъщи се замисляте, дали тази скъпа инвестиция ще изкара достатъчно дълго време, че да си заслужа всяко едно похарчено пени. Сега ще ви предложим няколко полезни съвета как най-лесно да се грижите за вашата нова входна врата, спазвайки следните инструкции.

червена входна врата
  1. Правило – За да изглежда винаги добре и да хваща окото, желателно е вашата входна врата да бъде почиствана редовно. За целта може да използвате микрофибърна кърпа и препарат за дървени повърхности. Препаратът не трябва да съдържа абразивни частици, тъй като е възможно да надраскате, иначе така красивото покритие. Ако редовно позабърсвате мръсотията и праха, които са се събрали и натрупали, вашата врата ще изглежда винаги като нова.
  2. Правило – Без значение от типа панти, брави и дръжки, с които е снабден вашият модел, те трябва да бъдат задължително смазвани най-малко един път в месеца. В противен случай рискувате не само да нарушите спокойствието на съседите със силен шум от скърцане при всяко отваряне и затваряне на крилото, но може да се стигне и до износване на механизмите и впоследствие до тяхната смяна с нови.
  3. Правило – Ако сте закупили модел, който няма фабрично поставен праг е препоръчително вие сами, във възможно най-кратък срок да монтирате такъв. Това се прави с цел да защитите от огъване, поради периодично настъпване, тънката Г – образна лайсна, която има за цел да поддържа цялостната конструкция на вратата по-здрава.
  4. Правило – Желателно е всеки един от крепежните елементи да бъде редовно затяган. Проверявайте дали има някое разхлабено болтче, както по бравата и дръжките, така и по пантите и пасивните шипове.

Придържайки се внимателно тези указания, Вие със сигурност ще можете да се радвате на вашата входна метална или блиндирана врата дълги години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

©2018 Блиндирани Врати.