Входната врата – огледало на човека

Блог

Красива и модерна входна врата

Как да разберем един човек какъв е и как да вникнем в неговата душа – достатъчно е само да погледнем неговата входна врата.

Има доста консервативни и доста разчупени входни врати

Врата с аларма и с дистанционно управление ясно говори, че собственикът на дома е доста скептичен и недоверчив човек. Подобен тип врата е доста добре защитена – блиндирана с метални противовзломни шипове, с бронировка на патроните и с две независими заключващи системи – с по три секретни с по три ямкови ключа и не на последно място с много добра изолация – обикновено с минерална вата. Човек предпочитащ подобен тип врата вероятно е пострадал по един или друг начин в своето минало. Възможно е да е бил ограбен, или да съхранява в дома си ценни предмети, пари или скъпо струващи вещи. Вероятно е просто да е предпазлив по природа – да желае максимална защита и сигурност на своя дом.

Има хората, които предпочитат да запазят своята входна врата и да монтират друга като втора такава. Определено за такива хора, старата врата има някаква сантиментална стойност, свързват я с даден човек или събитие отпреди. Такива хора са доста дискретни. Не обичат да излагат живота си на показ, желаят да запазят извън любопитните погледи своя вътрешен свят.

На пазара се предлагат и врати, които са далеч по-олекотени от блиндираните и са с по-тънки крила.  Такива врати са предпочитани от хора, които обикновено не съхраняват ценности в дома си, които вярват и разчитат на своите комшии в случай, че ги сполети нещо непредвидено и неприятно.  Такива хора не обичат да харчат прекалено много пари за материални неща. Предпочитат да имат „заделени пари за черни дни” или да инвестират в духовни блага. Някои хора купуват евтина врата поради други съображения  – смятат, че така не биха привлекли чуждо,  злонамерено внимание и по този начин биха разсеяли всякакви съмнения за несметни богатства.

Други критерии, по които бихме могли да съдим за вкуса, възрастта и ценностите на един човек – това са дизайнът и цветът на вратата. Например врата с античен цвят, която наподобява старинно огледало или е с църковни мотиви е предпочитана от по-възрастни хора, хора живеещи с вкуса на своето минало и със своите спомени.

Притежателите на врати с по-модерен дизайн и в по-модерни цветове – като цвят Арктика например, са хора с по-разчупено мислене, по-креативни, интелигентни и в крак с последните модни тенденции. Хора, знаещи своята цена,  хора държащи на своя имидж и реноме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *