5 съвета как да боядисате входната си врата

Блог

Боядисването на входната врата е един от най-лесните, бързи и най-изгодни начини за значително обновяване на Вашия дом и всичко, което Ви е нужно е един уикенд време. Но, преди да покриете вратата си с пресен слой от новия Ви любим цвят, направете/изгответе план за действие. Доста голяма част от успешното преобразяване на входната врата е в предварителната подготовка (и това да можете да чакате).

Ето нашите 5 приятелски съвета за боядисването на всяка врата:

Изберете правилния цвят

Отделете колкото време Ви е нужно за избирането на нов цвят, с който ще покриете входната си врата. Обмислете как цветът ще взаимодейства с останалия екстериор и със светлината в различните часове на деня. Също така изберете какъв завършек желаете още отрано.

Изчакайте подходящия уикенд

Дали възнамерявате да свалите вратата или да боядисате закачена на пантите ще имате нужда от хубаво време, за да може боята да изсъхне, както трябва. Пролетта и есента са най-подходящи като просто трябва да следите прогнозата за пролетни валежи, които могат да провалят проекта Ви. Директната слънчева светлина също е опасна – прекалено много от нея може да напука боята. Изчакайте за уикенд, който ще е с най-подходящо време.

Предварително подгответе вратата

Ако имате търпение, място и материали, можете да свалите вратата от пантите и да я сложите да легне равно върху дървени подпори. Може да я боядисате и закачена на пантите, но се уверете, че сте ги покрили добре с подходящо тиксо. Но, боядисването в легнало положение помага за предотвратяването на боята да капе и тече, оставяйки остатъци от струйки. Облепете добре целия обков, но за напълно професионално изпълнение е най-добре да го свалите изцяло като това е подходящо време и за неговата смяна. След това, изшкуркайте, почистете и грундирайте вратата. Това ще осигури истински цвят и липса на неприятни мехурчета от боядисан прах, останал по вратата.

Боядисвайте част по част

Започнете с боядисването на долната част на вратата, а именно с вдлъбнатите части, използвайки четка, след което боядисайте долните равни панели с валяк. Завършете с централните и горни части от вратата по същия начин.

Тренирайте търпението си

Изчакайте докато всеки слой боя е напълно сух преди да сложите следващия. Не затваряйте вратата преди всичко да е напълно сухо. По-добре е да започнете работа от сутринта, за да е готова вратата и да бъде затворена и заключена вечерта. Ако я затворите преди да е изсъхнала боята, рискувате не само да се изцапате, но и да провалите целия си труд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *