Как да подсигуриш твоя дом с нова входна врата?

Блог

Блиндирани врати

Сигурността на нашия дом, на нашето семейство и имущество ни е много важно нещо, затова трябва много внимателно да избираме входна врата. Ще направим акцент върху определени неща, които да вземете в предвид когато правите своя избор.

Първо – важно е да уточните дали търсите врата за апартамент или къща, защото има модели които са устойчиви на външни климатични условия, които са с много добра изолация и специален слой с UV защита.

Второто нещо е да си знаете точните и правилни размери, като дебелината на зида, височината и широчината на отвора, защото на пазара има различни габарити на врати и да може да изберете правилния. Ако сте с нестандартни размери има и варианти на поръчкови модели, които се правят по индивидуални мерки, желан цвят и модел, както и с едно или две крила да е вратата. Следователно пък те може да са и двете отварящи се или пък едното да е пасивно, а другото крило активно, симетрични в широчина или пък едното по-тясно, а другото по-широко в зависимост от желанието на клиента.

Проблеми с входни врати

Хубаво е да преценим и правилната посока на отваряне – навън/навътре, наляво или надясно. Съобразете добре тази подробност ,за да е удобно да се отвори изцяло портала, ако е необходимо за внасяне или изнасяне на мебели и техника в дома, както и да не пречи в ежедневната си употреба самата врата.

  Друго важно нещо е правилното комбиниране на входната врата било то с останалите врати в жилището или със самия интериор или пък нещо друго. Има много красиви и подходящи модели с МДФ  панели с метална рамка, метален лист, метално оребрение и много висок клас изолация, които ще предадат един цялостен завършен вид доближавайки се до дървения облик на интериорните ви врати. Може и да е модел метална врата покрит с фолио наподобяващо дървесен материал или изцяло метални праховобоядисани врати.

За по-голяма сигурност е за предпочитане да изберем врата с по-дебело крило 7см или 9см, както и вариантите на заключване може да се спрем на две или повече заключващи системи. Има модели и с допълнително резе от вътрешната страна и такива с вградена аларма.

И последно е много важно изолацията да е от много висок клас. За предпочитане е каменно минералната вата, която се води  най-добрия материал за изолация. Издръжлива е на много ниски температури не се подава на мухъл, гниене и е трудно запалима. Структурата и е пореста, а технологията на изработка е специфична и представлява разтапянето на вулканични скали, след което се напояват с минерални масла и това я прави най-предпочитаната термо и звукоизолация за входна врата.

Придържайки се към съветите които ви дадохме и ако не пестите от средства защото „Сигурна врата” означава и по-скъпата врата, вие ще успеете да подсигурите вашия дом с надеждна и стабилна врата.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *