Разликата между интериорните и входните блиндирани врати

Блог

Разликата между интериорните и входните блиндирани врати
Оценете

Независимо дали ще строите нова къща, или купувате жилище, често се налага да подмените или да поставите нови врати, които да отговарят на вашият стил и обзавеждане.

Най-важното при закупуването на нови врати е да знаете как да разграничите входните блиндирани врати от интериорните врати. Хубаво е да знаете каква е разликата между двата варианта, за да можете да прецените кой ще е най-подходящ, когато дойде време за ремонт.

Блиндираните врати по принцип трябва да са доста по-масивни от интериорните и да са с по-солидна сърцевина, докато при интериорните не е от голямо значение да бъдат чак толкова тежки и стабилни, дори напротив – не е добре да са тежки, тъй като не би било удобно, след като постоянно се отварят и затварят.

Ако става въпрос за главното предназначение на вратите, то на блиндираната врата предназначението е да предпазва от това топлината да излиза и също така да има добра шумоизолация и най-вече да е издръжлива срещу недоброжелатели.

При интериорните врати, не е от чак такова голямо значение да бъдат здрави, масивни и прочие, при тях по-важно е покритието да е по-устойчиво срещу надраскване.

Това е причината входните врати да са изработени от mdf панели, или метал и солидна вътрешност, докато интериорните врати най-често са с оребрения, или пчелна пита (тоест доста по-слаби от входните). Заради това входните врати са по-тежки, а вътрешните врати са много по-леки.

Особено при блиндираните врати, ако са навън и ще ги пече или вали, е важно да бъдат подложени на различна обработка, за да могат да издържат на природните стихии. В този случай трябва да се използват специални лепила, лакове и да се подготвят за това.

Интериорните врати пък нямат нужда от тази обработка, тъй като ще бъдат монтирани на закрито. При тях важен е материала, от който се изработват да бъде добър, но могат просто да бъдат боядисани, или облепени с фолио, без да минават през допълнителни обработки за атмосферна устойчивост.

Може на пръв поглед интериорните и входните врати да нямат голяма разлика и да решите да поставите интериорна врата навън, само и само да спестите средства, но не Ви съветваме да го правите, поради разликите, които сме описали по-горе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

©2018 Блиндирани Врати.