Проблеми с входните врати през зимата и решението им

Блог

Проблеми с входни врати

През зимата външната повърхност на Вашите врати може да се борят с най-суровия студ до най-горещата топлина. Ако вратата е дървена, тя може да попие водата от влажността и да я освободи по време на сухо и горчиво понижаване на температурата. Отвъд структурата или материала на самата врата са подпомагащите части, като здравето на рамката, нейните панти и нейните винтове. Ако вратата ви не работи правилно, можем да помогнем. Ето някои възможни проблеми, които вратата може да срещне през зимата и как можем да Ви помогнем да ги оправите или да ги предотвратите сами.

Вратата се свързва в горния ъгъл

През зимата вратата или рамката на вратата може да освободи водното си съдържание. Това променя начина, по който вратата се отваря и затваря. Също така поставя огромно напрежение върху геометрията на вратата. За да се предотврати или поправи това, решението е просто.

Решение: Преди сезонните промени и ако забележите, че вратата Ви започва да се хваща, заменете старите Ви винтове с нови. Новите винтове трябва да са малко по-големи, така че да могат да запазят повече баланс при отваряне на Вашата врата. Така че, пробийте пилотните дупки малко по-дълбоко в съществуващите дупки. Това ще помогне вратата Ви значително.

Винтовете са хлабави

След продължителна употреба винтовете могат да се разхлабят в пробивните отвори. В този случай те може да трудно да дърпат дървото в пръстените си и остават сигурни. Има две основни поправки за това.

Решение: Изкарайте старите винтове от мястото, където се изтласкват, и отново поставете винтове с малко по-голям диаметър. Когато е напълно суха, пробийте нови отвори и отново поставете и монтирайте компонентите.

Вратата стои отворена

Ако вратата е неравна или не е закалена в рамката, вратата може и да се люлее и да остане отворена. Отворена врата през лятото или зимата не е добре да има.

Решение: За този проблем отворете отново отворите за по-големи винтове. Забележете къде има връзка или къде вратата се изтегля от пантата. Дали е по-скоро отгоре или отдолу?

Повърхности на вратите / Херметичност

За да предотвратите изкривяване или напукване на повърхността на вашата врата, помислете за добър материал, устойчив на атмосферни условия.

Решение: Ако вече сте подравнявали вратата си, панти и ключалки, попитайте за материалите за защита от атмосферни влияния на вратите, които могат да запазят целостта на вратата и рамката. Съществуват редица материали за защита от атмосферни влияния на вратите на пазара. Намерете такъв, който най-добре съответства на Вашата врата и я приложите с инструкции или с помощта на професионалист.

Зимно скърцане

Ако вратата Ви скърца, вероятно е преградите и пантите да не са смазани добре. Подобно на ключалките, те ще се нуждаят от лека смазка, за да не скърцат.

Решение: От специализиран магазин за входни врати закупете някакъв силикон. Премахнете всички щифтове на вратата, които позволяват на вратата да се люлее и да нанесете малко количество силикон.

Забележка: Можете също така да използвате графит или друг препоръчителен продукт полезен за вратите. Кажете сбогом на зимното скърцане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *