Ръководство за закупуване на входна врата

Блог

Ръководство при закупуване на входна врата
Ръководство за закупуване на входна врата
Оценете

Съвет № 1-  Правилният тип врата за Вашия дом

Дървените врати са били и си остават чудесна възможност, ако търсите да създадете уникален стил за Вашия дом. През последните години напредъкът в производството на материали и производството на стоманени врати се превърна в предпочитания материал за повечето врати. Ето какво трябва да имате предвид при избора на материали за врати.

Стоманените врати са най-разпространеният тип входни врати продавани днес, поради тяхната издръжливост и ефективност. Стоманените врати са изработени от метални листове с различен тип покритие – праховобоядисване или ПВЦ покритие. Все повече навлизат техниките за щамповане, което позволява направата на различни форми и шарки. На пазара се предлагат и врати, които са с UV защита на покритието.

Освен предимства, металните врати имат своите недостатъци – те са по-уязвими на вдлъбнатини и драскотини.

Дървени врати – никой не може да отрече красотата на дървената класическа врата, но тази красота идва със съответната цена. Дървените врати обикновено са много по-скъпи от вратите от стомана. Тъй като те са изработени от естествени материали и  трябва да се поддържат редовно, за да се избегне избледняване или сцепване, както и напукване с течение на времето. Дървените врати са и податливи на естествени проблеми, плесени и акари.

Съвет №2- Внимание към цвета

Избирайки цвета на входната Ви врата, Вие променяте облика на жилището си.

Напоследък се наблюдава тенденция на т.нар. „петно” – вратата е в коренно различен цвят от цвета на къщата. Избор на всеки е сам да прецени дали иска вратата му да се отличава, или да се слее с цвета на къщата му.

Съвет №3- Правилен монтаж

Правилното монтиране е ключът към енергийна ефективност и дълготрайност на вратата. Правилният монтаж включва :

– Правилно взет размер

– Проверка на отвора

– Използване на висококачествени материали при монтаж

Съвет №4 –Допълнителни екстри

Обърнете внимание на уплътненията и прага на вратите Ви. Важно е да има праг, който да предпазва от навлизането на вода в коридора Ви. Уплътненията също играят роля на изолатор, винаги избирайте врати с уплътнения на касата и крилото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

©2018 Блиндирани Врати.