Дебелина на блиндираната врата

Блог

Модерна и сигурна блиндирана входна врата

Когато избира входна врата, потребителят обикновено се фокусира върху дизайна и конфигурацията на крилото на вратата. Малко хора знаят, че когато купувате плик на сграда, трябва да се има предвид дебелината на стоманената врата. Този индикатор пряко влияе върху надеждността на входния блок. Но погрешно е да се съди за качеството на желязната врата само по нейната дебелина. По този въпрос са важни и материалът, от който е направена конструкцията, вътрешното запълване на платното и неговото оборудване.

Оптималната дебелина на блиндирана входна врата

Повечето врати на вътрешния пазар са направени от ламарина с дебелина от 1,2 до 2,2 мм.

Според GOST дебелината на стоманата на блиндираните врати трябва да бъде най-малко 1,5 mm. По-малката дебелина на материала намалява устойчивостта на острието срещу взлом.

Блиндирана врата с дебелина 1,2 мм може лесно да се отвори с обикновена отварачка за консерви, без да се засягат заключващите механизми. Друг недостатък на дизайна е липсата на твърдост и здравина. Блиндираните врати за апартаменти от тънка стомана се деформират след силен натиск върху крилото. Вратата може да се накланя дори при леко механично натоварване.

Защитна система на блиндирана врата

Голямата дебелина на ламаринената врата също има своите недостатъци. Това прави конструкцията по-тежка, което затруднява удобното използване на продукта. Врата, изработена от метал с дебелина над 3 mm, трябва да бъде фиксирана с най-малко четири панти. Тежкият входен блок поставя значително напрежение върху съседните стени. За възрастните хора и децата е трудно да затворят и отворят обемна стоманена ламарина.

Изберете врата според нуждите си

Блиндираните входни вратите, изработени от метал с дебелина 2,2 mm или повече, не са предназначени за интензивна употреба. Оптимално е да инсталирате входни блокове с подобни характеристики навсякъде, където има заплаха от силова кражба. Разумно е да се монтират метални врати от стоманена ламарина с дебелина 2,2 мм в селски вили.

Какво влияе върху дебелината на крилото на вратата

  • параметри на ребрата за усилване;
  • дебелината на ламарината, използвана за създаване на крилото и рамката на вратата;
  • вид покритие.

Усилвателите са включени в пакета врати с висока устойчивост на механични взломи. За производството на тези елементи специалистите използват няколко опции за валцуван метал: профилна тръба, ъгъл, канал. Важна е дебелината на стените на ребрата, която средно варира от 1 до 3 мм.

Дебелината на стоманата за блиндирана входна врата, както беше обсъдено по-горе, варира в широк диапазон. Трябва да се помни, че силата на входния блок се осигурява от висококачествени фитинги: брави със сложен механизъм за секретност, защитни бронирани плочи, надеждни панти и др.

Стилна идея за входна врата

Днес майсторите използват различни материали за украса на платното. Боите и нитро емайлите не влияят на удебеляването на входния блок, за разлика от облицовъчните панели и „издуханите“ покрития. Входните врати от MDF често имат дебелина на крилото на вратата 70 mm или повече. MDF плоскостите могат да увеличат дебелината на продукта с 10-16 mm или повече. Дебелината на дървените плочи често е над 25 мм.

Стандартна дебелина на вратата

Колко дебела трябва да бъде входната врата, за да защити максимално стаята от крадци?

Някои производители на метални конструкции предоставят на клиентите възможност да изберат дебелината на входната врата на апартамент или друго помещение.

Дебелината на противопожарната врата зависи от конструктивните характеристики на продукта и границата на огнеустойчивост на входния блок. Средната дебелина на крилото на огнеупорните врати варира от 50 до 70 мм. Противопожарните врати са най-често изработени от студено валцувана стомана и оборудвани с фитинги, които са устойчиви на изключително високи температури. Противопожарните врати имат малка дебелина на крилото: от 1,2 до 1,5 мм.

При производството на стандартни входни врати се използва метал с дебелина 2,2 мм. Това е оптималната стойност, за да се гарантира устойчивостта на вратата към отваряне, без да се затруднява входният блок. Дебелината на крилото на вратата се влияе от конструктивните характеристики на даден модел. Например дебелината на MDF панелите варира от 10 до 16 mm.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

©2018 Блиндирани Врати.