Как да си купим качествена блиндирана врата и да спестим пари?

Блог

Блиндирана входна врата модел 402 от Дорман Пловдив

Дошло е време да подмените блиндираната си врата, но моделите, които сте харесали превишават предвидения бюджет? Има решение и на този проблем.

В днешно време изключително разпространено е закупуването на входни врати с транспортен дефект. Ще маркираме предимствата на такива блиндирани врати. Като говорим за транспортен дефект си представяме входна врата, която не изглежда особено добре. Но тази наша асоциация в много случаи дава грешна представа за реалния облик на вратата. Условно можем да разделим блиндираните врати на два вида – врати с транспортни дефекти по касата – леко, почти незабележимо одраскани или вдлъбнати, и такива, които имат лек дефект по самото крило. Към външни врати с транспортни дефектни можем да прибавим и мострените врати – монтирани в някой магазин за врати и след това демонтирани. И в двата случая дефекта не оказва влияние на самото функциониране на вратата – тя се отваря и затваря напълно нормално.

Предимствата на този тип блиндирани врати

  1. Имаме възможност да си купим хубава, качествена врата за значително по-ниска цена, вместо нова врата на същата цена, но не с толкова високо качество.
  2. В повечето случаи, когато поръчваме врата се налага да изчакаме няколко работни дни, но на много места именно мострените врати са налични в шоурума от който сме харесали вратата. Е това не е ли сериозно предимство?
  3. Такива врати можем спокойно да поставим и на вилата, сигурна и красива врата на ниска цена, защо не?
  4. Тези врати са изключително практични за мазета или складове. Тези, които са с дефект по крилото обикновено са на по-ниска цена от тези, които имат дефект по касата. За лек дефект, получаваме по-голяма сигурност и защита.

Много са случаите в които можем да оправим дефекта при врати от такъв тип – ако металната каса е леко огъната, можем да я изправим, ако пък е одраскана, можем да скрием дефекта с боя или фолио. И  нека не забравяме, че с малко креативност можем да превърнем всеки дефект в ефект.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *